március 14, 2015

Hímzés - madárka lombos ágon (Embroidery - birdy with leafy twig)

Ez egy saját rajzolgatás alapján született minta. Nagyon szeretem a girlandokat és egy kisebb mintát firkálgattam ... egy görbe, felfelé kunkorodó ágat szívecskés levelekkel, aztán ezt a gömbölyded kis madarat, amelyik szeretne repülni, de még nem megy neki és még pont befért a "Love", azaz szeretet a biztonságos hely, meg a valami-új-meglátjuk-mi-az közti térbe... tudom, hogy a keresztszemes kialakítás és a méret miatt nem lett olyan lendületes ívű, mintha redwork-típusú hímzés lenne, de szerintem így is aranyos lett.

Beteszem ide a keresztszemes alapmintát, nyugodtan használhatjátok ti is! Speciális DMC-fonalat választottam hozzá. Szeretem ezeket az őszi színeket (igazából ez a kedvencem a sorozatból, bárcsak lenne benne több narancsos és zöldes árnyalat, attól egészen el lennék olvadva, de azért így is egész jó) és klasszul feldobta az amúgy monokróm mintát.

This pattern was made upon a scratch. I like these curly lines and I just doodled ... a twig with heart-shape leaves and a round little bird that does want to fly, however somehow it's not working yet ... and the word "Love" is just fill the space between the safe place and something-new-we-will-see-what-it-is.
I know that the tracing is not as dinamic than it would be if it was a redwork pattern, but I wanted to do an easy-to-follow cross stitch pattern and I think, it's cute.

I give you the pattern too, feel free to use! I selected a special DMC yarn that is actually my favoute from the series (I love the colours of the autumn - I wish the yarn had some orangish and greenish dye too). Due to the multicolour yarn, this monocrome pattern has great colour.

3 megjegyzés: