március 30, 2015

Anya kimenője - április 21., kedd, 18-21h (Moms Day Out - 21/Apr)

Hamarosan itt lesz az immáron 11. Anyák kimenője. Nagyon jó szívvel ajánlom minden keresztény mamának!

Az időpont:  2015. április 21., kedd, 18:00 (kb. este 9-ig tart majd)
Helyszín: Budapest, Etele út 55. (Kelenföld Montázs Központ)
(A Bikás park metrómegálló mellett van rögtön, a bevásárlócsarnok felső szintjén - úgy hallottam, mozi volt ott egykor.)

március 19, 2015

Hímzés - Jane (Embroidery - Jane)

Egy bájos mintát találtam: egy kislány (nevezzük Jane-nek :) ) virágot locsol a kis locsolókannájával. Egy sorozat része a Pinterest-ről (sajnos nem leltem rá most, hiába kerestem, de ha rábukkanok megint, feltétlen belinkelem, mert nagyon aranyos minta). Már elkezdtem egy újabb, ehhez hasonló, kedves kislányos mintát is (őt nevezzük, mondjuk, Emmának :) ).

I found a charming pattern: a little girl (call her Jane :) ) water some flowers with her little watering can. It's part of a series from the Pinterest (unfortunately I was unable to find it now, but if I did, I will give the link for sure, because it is a cute pattern indeed). Lately I started a new pattern with a similarly nice girl (let's call her Emma :) ).

Találtam hozzá ingyenes mintát: ITT.
I find free pattern: HERE.

március 17, 2015

Hímzés - madaras-virágos, kerettel (Embroidery - birdie-flowery, with frame)

Ezt a mintát is a Pinerest-en találtam, nagyon tetszik és élmény volt a hímzése. Úgy éreztem, hogy kifejezetten illene a bevásárlószatyor elejére, ezért többféle árnyalatban is elkészítettem. Anna és Lili lányom segítettek nekem színt választani. Az eredeti mintán csak egy picit változtattam, mert igazán jó, ahogyan kitalálták. Ha még készülne a sorozatból (mármint más színekkel), ide fogom betenni, hogy együtt legyenek...

This pattern is also found in Pinterest, I like it so much. It was a pleasure to embroider. I felt that this pattern would be perfect for the front of a market bag, that's why I stitched it with different colours. My daughters (Anna and Lili) helped me choose colour. I changed the original pattern only a little bit, since I consider the design really good. Should I stitch some more embroidery (I mean, other colours), I will upload them to this post, in order to be together...

március 14, 2015

Hímzés - madárka lombos ágon (Embroidery - birdy with leafy twig)

Ez egy saját rajzolgatás alapján született minta. Nagyon szeretem a girlandokat és egy kisebb mintát firkálgattam ... egy görbe, felfelé kunkorodó ágat szívecskés levelekkel, aztán ezt a gömbölyded kis madarat, amelyik szeretne repülni, de még nem megy neki és még pont befért a "Love", azaz szeretet a biztonságos hely, meg a valami-új-meglátjuk-mi-az közti térbe... tudom, hogy a keresztszemes kialakítás és a méret miatt nem lett olyan lendületes ívű, mintha redwork-típusú hímzés lenne, de szerintem így is aranyos lett.

Beteszem ide a keresztszemes alapmintát, nyugodtan használhatjátok ti is! Speciális DMC-fonalat választottam hozzá. Szeretem ezeket az őszi színeket (igazából ez a kedvencem a sorozatból, bárcsak lenne benne több narancsos és zöldes árnyalat, attól egészen el lennék olvadva, de azért így is egész jó) és klasszul feldobta az amúgy monokróm mintát.

This pattern was made upon a scratch. I like these curly lines and I just doodled ... a twig with heart-shape leaves and a round little bird that does want to fly, however somehow it's not working yet ... and the word "Love" is just fill the space between the safe place and something-new-we-will-see-what-it-is.
I know that the tracing is not as dinamic than it would be if it was a redwork pattern, but I wanted to do an easy-to-follow cross stitch pattern and I think, it's cute.

I give you the pattern too, feel free to use! I selected a special DMC yarn that is actually my favoute from the series (I love the colours of the autumn - I wish the yarn had some orangish and greenish dye too). Due to the multicolour yarn, this monocrome pattern has great colour.

március 08, 2015

Hímzés - kerek, virágos (Embroidery - roundish, flowery)

Egészen szép, kerek mintát is találtam, öröm volt kihímezni. Arra gondoltam, talán egy kedves felirat tovább gazdagíthatná.

I also found a lovely, round-shape pattern. It was fun to embroider. I thought that maybe I could enrich it with a nice text.

OFF
Egy jó hónapja a metrón együtt utaztam egy kis ideig egy ifjú hölggyel, akinek a táskáján egy aranyos felirat látszott. Már nem emlékszem, pontosan mi is volt rajta, csak arra, hogy jó érzéssel töltött el, szóval a majdnem kerek minta szinte adta magát.
Persze van egy másik ok is, amiért örömmel egészítettem ki a mintát. Amikor levelet/körlevelet kell írnom a suliban, a levelet mindig egy jókívánsággal szoktam zárni és tudom, időnként elég egy ilyen aprócska gesztus, hogy valakinek szebb napja legyen. Hát, egy szatyron olvasva is kiválhat ugyanilyen hatást, ugye?
ON

OFF
Roughly a month ago, I traveled together with a young lady on the tube and however it was a short time only, but I saw her cute bag with a nice text. I cannot recall what the text itself - the only thing I remember, is the good feeling, it caused in me. This almost full circle just asked me to complete.

I have another reason too, for the text. When I write letters in the school, I have a habit: I close my lines with a good wish. I know that sometimes such a small gesture could be enough to make someone's day more pleasant. Well, if you read a kind text on a market bag, it can cause the same feeling, can't it?
ON

Ugye, tudjátok, hogy van egy szuper program (StitchCraft 2012)? A próbaveziója ingyenes, bár korlátozott a használata. ITT már írtam róla. Nos, ezzel készítettem el nektek a feliratot, hogy ti is használhassátok, ha tetszik. Szintén beteszem ide az abc-t is, amit használtam, a betűvariációkkal együtt és persze benne vannak a mi ékezetes betűink is. :)

Do you know that there is a great software the has free demo version (StitchCraft 2012). I already have a post in this subject, right HERE. I suggest trying it. I used this one to edit the text for you - feel free to stitch! I also give you the alphabet, completed with the Hungarian special letters. :)

március 06, 2015

Hímzés - madaras, szíves (Embroidery - birdie with hearts)

A félkész mintáim sorát gyarapítja ez a hímzés is, remélem, nagyon jól mutat majd a bevásárlószatyron... :)
Azt hiszem, hogy ez az egyszínű minta nagyon klassz a pirosas-bordós színnel. A hímzőfonalat a csemetéim adták a kezembe - szerintem igazán remek választás! Ugye?
A mintát ITT találtam, bár INNEN könnyebb letölteni.

This embroidery is also among my half-ready works. I hope it will look good on the market bag... :)
I think that this monocrome pattern is so pretty with this yarn run from light red to wine red. The yarn was selected by my daughters - just chose a great one, aren't they?

The pattern is from HERE, however it can be downloaded easier from HERE.

március 04, 2015

Hímzés - galamb (Embroidery - dove)

A Pinterest igazi kincsesbánya, ahol erre a gyönyörű galambos mintára leltem, amit szintén mostanában hímeztem ki. Zöld-kék színátmenetes fonalat hozzá, amit jó régóta őrizgettem (Nina "Jade" nevű fonala). Kicsit aggódtam, elég lesz-e, de hihetetlen szerencsém volt és még egy egészen pici maradt is.
A minta INNEN való, ha kedvet kaptatok hozzá. 

Pinterest is just like a  treasure box for me, where I could find this beautiful dove patter. I recently finished this embroidery too. I used green-blue multicoloured yarn that was in my collection for a long while ( it's Nina's thread called "Jade"). I was a bit worried about whether it will be enough, but I was unbelievebly lucky, since it was't just enough, but remained a small piece.
If you tried it, you can find the pattern right HERE.

március 02, 2015

Hímzés - madarak faágon (Embroidery - birds on a branch)

Ezt a mintát is mostanában hímeztem. A színátmenetes narancsos színek - úgy érzem - feldobják a mintát.
Az eredeti mintát ITT találtam.

I stitched this pattern in the last few weeks as well. I like that yarn with orage colours, it makes the embroidery so nice.
I found the free pattern HERE.