február 05, 2016

Ökoszatyrok - Női fej (Eco Bags - Cameo)

Nagyon szeretem minden egyes szatyromat, amiket varrtam és több van általam folyamatos használatban (mindennapos használatban, váltva). Mind közül azonban talán ez lett legkedvesebb a szívemnek.
Jó erős vászonból varrtam a szatyrot, remekül bírja a gyakori használatot és a mosást, vasalást.
A hímzésen egy női fej látszik, keretbe foglalva. Igazán elegáns, nagyon nőies! Különösen tetszik a fitos nózi és a néhol kibomló kontyba tűzött haj. Bizony az sem véletlen, hogy milyen hímzőfonalat használtam, mert ez még mindig a szívem csücske. Az ősz a kedvenc évszakom, csodásak az őszi színek! Lilimmel jó múltkorában azon kuncogtunk, hogy sokszor a külsőm is olyan, mint egy csokor őszi falevél...
A Pinterest-es mintát itt lehet megtalálni: LINK.

I like all my eco bags very much, one by one and I selected a few for personal usage. I take one with myself every weekday to carry my lunch, an umbrella, a book, I read, a pouch with my crochet and/or x-stitch things and I use it also for the everyday shopping... etc. However, this particular one is perhaps the dearest to my heart.
I sewed the bag with really strong canvas, so I can washed it and iron frequently, it's all right.
There is a woman's head on the embroidery, with a nice frame. So elegant and very feminine indeed! What I like the best, is the cute snub nose and the hair pinned in loose messy bun. Well, it's not surprising, what embroidery floss I chose, it's still the one in the corner of my heart!! Among the seasons, I like autumn the best. I just love its colours! Lately I laughed a lot with my daughter Lili that many times I looks like a bouquet of autumn leaves...
You can find the pattern through Pinterest: LINK.

4 megjegyzés:

  1. Ezzel a mintával ez a szatyor tényleg nekem is a kedvenc lett! hímeztem a télen egy medalliont,női fejet,de ő képkeretbe került. Ez a minta is a terveim között van régóta.Annyi tervem van.:)
    Milyen fonallal hímeztél? A színére gondolsz?Vagy a márkájára?
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fonalnak a színe tetszik nagyon, szerintem briliáns színösszeállítás. Speciális DMC-hímzőfonal, sorozatszáma: 4130. Osztott fonal, így aztán a sűrű szövésű anyagnál is szuperül tudom használni... :)

      Törlés
  2. Nagyon sok szép szatyrot készítettél! Még nézegetni is öröm :)

    VálaszTörlés