március 17, 2012

Legutóbbi hímzések

A sulink alapítványának idei rajzpályázatához készítettem megint hímzéseket...

A múlt évi verseny szuperül sikert, nagyon-nagyon édes rajzok születtek. Olyan jó volt nézegetni a gyerekrajzokat!!! Hát, nem irigyeltem a zsűrit, amiért muszáj volt döntést hozniuk egy nagy kupac tündéri rajz mellett.
Nekem nagyon-nagyon tetszett az első helyezést elért rajz! Karácsony előtt, postán adtuk fel neki a meglepetés párnát. Sajnos nem jelzett vissza, de azért remélem, hogy örült a párnámnak!! (...)

Idén a rajzpályázatra három valamit szeretnék készíteni. Az egyiket párnának varrnám meg, a másik kettőt még fontolgatom...

> Szerintetek csináljak külön párnát arra az esetre, ha fiú lesz, egy másikat meg, ha lány?

Ezek a hímzések készültek a hétvégén:

1) Pillangókislányos hímzés

Annapannim választotta a színeket hozzá.
A kislány lábához szívecskés virágmezőt hímeztem egyszerű, de szép virágokkal. Igyekeztem úgy elhelyezni a virágokat, majd kitölteni fűvel a teret, hogy szív formára emlékeztessen.
Annapannim magához szorította, mikor készen lett, szerinte borzasztóan cuki lett.

2) Fatörzsö ücsörgő, töprengő maci

Ez inkább fiús minta. Nehéz volt nekem elkészíteni (pontosabban, a kontúr hímzése ment rettentő lassan, mivel az aprólékos minta alapján csurig van apró negyed öltésekkel). Sajnos nem emlékszem, hol találtam a mintát, ami bizony kár, mert nem tudom az amúgy ingyenes mintát belinkelni...

3 megjegyzés:

  1. nagyon édes a kis pillangós minta, elhiszem, hogy tetszett a kicsilánynak:)
    Szerintem kétféle mintát készíts a rajzpályázatra! Bár én csak tapasztalatból gondolom, hogy másfélének örül egy kislány és egy fiú is másnak örvendezik.
    Ismerve a blogon keresztül téged, biztosan nagyon kedves és igényes darabokat készítesz!
    Nagyon szorgalmas és kreatív vagy!:)

    VálaszTörlés
  2. Ez a töprengős maci ♥♥♥!!! Nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés