július 24, 2012

Gyöngyvirágos párna (Pillow with lily of the valley)

Biztos hihetetlen, de én igazi tündérmesével találkoztam a való életben (mármint ahogyan megismerkedett egy ifjú hölgy egy fehér paripás lovaggal). Nemrég eljegyezték. Persze boldog és szívből kívánom neki a legjobbakat, mert ő tényleg nagyon-nagyon megérdemli, hiszen egy igazán kedves, mosolygós, végtelenül jólelkű tanárunkról van szó! (A diszkréció miatt nem szeretnék többet elárulni, pedig ez egy bájos történet.)
It's may be incredible, but I faced a fairy tale in real life (I mean the way, how a young lady met a knight on white horse). She has just got engaged. Of course, she is happy and I wish her the best, because she really, really deserves it. This young lady, who was our teacher is so nice, so smiling and she is noble indeed! (I want to be discreet, that is why now I do not want to reveal more, but it is a charming story.)

Hamarosan a szülinapját is ünnepli (majdnem egybeesik az enyémmel), de mivel külföldre költözött és a héten Budapesten van, így ma gyorsan megvarrtam a párnát.
Soon she will celebrate her birthday too (it almost coincides with mine). Since she moved abroad and in this week she is in Budapest, so I quickly sewed the pillow today.

Ilyen lett a párna:
The pillow became like this:


A hímzés drapp kongré alapra készült. A minta hófehér gyöngyvirágcsokor, mely zöld levelekkel díszített és egy barna masni fogja össze.
The embroidery is made on beige aida. The sample is a bouquet of the valley's white lilies, with green leaves and decorated with a brown bow.


A párnát világoszöld vászonnal készítettem. A hímzés mérete miatt még egy plusz szegélyt varrtam a varrásvonalra. Úgy éreztem, így jobb az osztása. Szerettem volna még plusz szalaggal vagy fagombokkal kitölteni a fennmaradt teret, de Lili lányom lebeszélt róla. Azt javasolta, hogy hagyjam így, mert finom puha töltésű, ezért jó aludni egy ilyen párnán, a gomb meg kényelmetlenné tenné az alvást. Ilyen komoly érveket muszáj volt figyelembe vennem...
I used light green linen for the pillow​​. Due to the size of the embroidery, I sewed an extra border onto the seam line. I felt, maybe it makes the division better. I planned to apply some satin ribbon or wooden buttons to fill the remaining space with, but my daughter, Lily dissuaded me. She suggested not to sew anything else onto the pillow. She said that since I filled the pillow with soft polyfil, so it's good to sleep in such a cushion. The button would make it uncomfortable to sleep. It was such a strong argument to take into account...


Ha olvassák ezt a bejegyzést, akkor ezúton is kívánok a párnak nagyon sok boldogságot!!
If the couple read this post, then I would like to wish them happiness for their life together!!

6 megjegyzés:

  1. Ügyei vagy!
    A tanárnéninek sok boldogságot!!!
    http://adf.ly/Aqlgh

    VálaszTörlés
  2. Kellemes, szép párna került ki a tűid alól:)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett a párna!!! Szerintem nekik is nagyon fog tetszeni :o)!

    VálaszTörlés
  4. Szépséges! Sok boldogságot a tulajdonosának! :)

    VálaszTörlés
  5. Ó, milyen jó lett! Szép, gratulálok! Szuper, hogy van aki segítsen dönteni a munkában. Én is a fiamtól szoktam az eldöntendő kérdésekre választ kérni :)

    VálaszTörlés