március 18, 2014

Cserepes babóca (Mobile baby with flowerpot)

Régebben beleszerelmesedtem a hímzésekbe (és egy időben nagyon szívesen hímeztem keresztszemes mintákat), talán a "függőség" kifejezés kissé erős lenne, de egyfajta terápiaként használtam és egy idő után éreztem, hogy nem csupán megnyugtat, de egyenesen hiányzik, ha nem volt rá idő...
Aztán kipróbáltam a horgolást és az utóbbi egy esztendőben örömmel fedeztem fel az újabb és újabb mintákat, tanultam különböző trükköket, fogásokat.
... és nemrég ismét elővettem a hímzős mintákat, mivel szeretnék a következő sulis versenyünkre valami újjal előrukkolni. Bár egy ideje - kellő mennyiségű szabadidő hiányában - csak korlátozottan bolyongok a kreatív blogok világában, de vannak, akikhez szívesen bekukkantok. Ilyen Timi is, aki egy szülinapomra csodás ajándékokkal lepett meg, amiért azóta is hálás vagyok, sőt, nagy becsben tartom a szütyőit és noha mindegyiket használom, nagyon vigyázok rájuk! Szóval, láttam a blogján, hogy milyen édes zsákokat varr (tündéri keresztszemes betétekkel), így aztán arra gondoltam, hogy én is készítenék hasonlókat a kórházakba. Igaz, csak egy aprócska kis varrósarkom van itthon a varrógépemnek, de a kisebb zsákok megvarrásához pont megfelelő.
De, amiért ez a bejegyzés született, az egy babóca, amilyeneket még régebben készítettem és amire a félkész kézimunkák közt bukkantam. Sajnos ez a szuper anyag szinte teljesen elfogyott, pedig remek volt hímezni rá, de majd megpróbálom mással.
Elég egyszerű elkészíteni és nagyon aranyos. Érdekessége, hogy azért tud olyan klasszul, lábát lógatva, ölbe tett kézzel csücsülni a fonott kosáron, mert egy apró virágcserép rejtőzik a ruha alatt. :)

Many days before, I loved cross stitch that was so relaxing and when I hadn't got enough time, I missed this activity so much. Then, roughly a year ago I re-learnt to crochet and it became a new passion for me. I just wanted to find new tricks and techniques.
... in the last days I started x-stitch again, since I decided to figure out something new for our next competition in our school. However I did not have too much time to browse creative blogs, but there are some I do want to follow. One of those is of Timi. I saw that she likes to sew small bags with great x-stitch parts. And, I have bags from her, because she sent me a few for my birthday. It was so kind of her, I'm not only so appreciated, but also think of her many times, as I use those sacks regularly. This gave me an idea to sew a few similar ones to the children hospitals.
... well, I took a glance on the stitched patterns I made previously and I found this cute mobile baby I made long time ago. This post was written to show you that cute baby.
I almost run out of this really great material, but I hope to find another that would be perfect to stitch on.
It's quite easy to make, I compiled a short tutorial. There is something that is pretty interesting: I used clay flower pot to let the baby sit. :)

Megmutatom, hogyan készítettem (the tutorial):

2 megjegyzés: