február 28, 2015

Hímzés - félkész, madas (Embroidery - half-ready, birdie)

Az utóbbi két hónapban tudom, kicsit eltűntem - próbáltam sokkal többet pihenni, amit kiegészítettem hímzéssel, meg olvasással.
Nagyon szeretem Jane Austen könyveit és a hasonló stílusú romantikus regényeket, s most, hogy az antikvarium.hu-n olcsón be tudtam szerezni néhányat, örömmel vettem kézbe őket.
Arra gondoltam, hogy idén megpróbálkozom bevásárló szatyrok varrásával, főleg mert egy ilyen egyedi szatyor nem csak szép, de roppant hasznos is (és persze védi a környezetünket). Noha egészen szép keresztszemes gyűjteményem van már, de körbenéztem a neten, hátha találok valamilyen aranyos, ingyenes mintát. Ekkor bukkantam rá erre a madárkás mintára.
Van egy szívemnek kedves üzlet a WestEnd-ben, sajnos a másik pici üzletük (ami a Petőfi-hídnál volt) megszűnt, de ez közelebb is van. Legutóbb, mikor akciós volt néhány termékcsoport, gyönyörű színátmenetes fonalakat vettem és új kongré darabokat, amiknek sűrűbb a lyukazásuk. Most először arra gondoltam, kipróbálok a szokásos fehér színű alapanyag helyett egy natúr színűt (barnás-szürkés színű).
A mintát a Pinteresten (ITT) találtam.

In the last two months, I tried to relax a lot more. I also stitched and read.
I love Jane Austen's books and the Austen-style romantic novels and I had a great opportunity to buy cheap second-hand books.
I thought that this year I will try to sew shopping bags, mainly because a unique bag is not only beautiful, but very useful as well (and, of course, protect our environment). Although I already have cross stitch pattern collection, but looked around on the net to see if I can find some cute, free sample. So I found this sweet birdie pattern.
When I received an email from on of my favourite craft shops informing me about a great sale, I went there and bought multicolour yarns and new aidas. I thought that I tried new aida material in natural (brownish-greyish colour).
I found the pattern through Pinterest (HERE).

6 megjegyzés:

 1. I love those birdies - thanks for the link. :)

  VálaszTörlés
 2. Igen, ez a minta nagyon bájos... nálam is várólistás (persze több száz társával együtt... :)))
  Örülök, hogy van lehetőséged kicsit pihizni, feltöltődni... :)
  Áldott vasárnapot!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon hiányoztál, naponta benéztem,hátha....:)
  Gyakran eszembe jutottál a szépségeidről!♥

  VálaszTörlés
 4. Jane Austen-t én is nagyon kedvelem :o) De hát ki nem? :o)))
  Nagyon aranyos lett a madárkás hímzésed! A bevásárlós szatyor nagyon jó ötlet! Egyediek és hasznosak!

  VálaszTörlés
 5. :) Köszönöm a kedves sorokat és - ha csak virtuálisan is - küldök nektek egy illatos, finom teát egy gyönyörű porcelán teáscsészében apró szívecskés sütivel!

  VálaszTörlés