március 03, 2014

Blogfrissítő játék

Ismerjük meg egymást újra!

1. Linkeld be azt a személyt a blogodba, aki kipécézett.
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár egy különlegeset, akár hétköznapit.
3. Pécézz ki 7 ember, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket, hogy ki lettek pécézve.

A kedves felkérést először Mariettától kaptam.
Kicsi később pedig Sucika is felkért, így most egyszerre küldöm nekik szeretettel (meg persze azoknak, akik szívesen olvasnának rólam/tőlem).
  Nemrégiben egy aranyos dolog történt velem itthon. Már írtam korábban, hogy mostanában gyakran vagyok szomorú, vagyis inkább azt kellene írnom, hogy megingott a biztonságérzetem. Anyagilag ramatyul állunk, miközben meg ott vannak a számlák, Lilimnek a gyógytornája (Annáét meg a gombócérzésem ellenére felfüggesztettük, bár neki "csak" ajánlott lenne). Új szakköre ígéretet kaptam - több helyről is -, de mégsem indult be... nem is panaszkodom többet.
A lényeg: Annám bezárkózott egy péntek este a fürdőszobába, aztán vagy egy órával később kísért be, persze be kellett csukjam a szemem, mert meglepetés várt. A csempére vízfestékkel felfestett mindenfélét (igazán szépen kidolgozva), amik szerinte felvidítanak. Ezeket lesznek hát a felsorolás elején:
1) "jazz" felirat (szeretek jazz zenét hallgatni)
2) virágok és egy édes süni (tényleg szeretem a gyerekrajzokat, Lilim és Annám is szokott nekem rajzolni)
3) felírt egy matekpéldát is (szeretek logikai fejtörőket játszani, s most, hogy Lilim rendszeresen hazahozza a suliból a maratoni házi matekverseny napi adagját, én is meg szoktam oldani)
+
4) Lányaim azt mondták, onnan látják, hogy túl sokat vagyok szomorú, hogy már nem vagyok annyit vicces kedvemben. Szerintük én egyébként sokat mosolygok és nevetek, gyakran csinálok viccet az elém kerülő dolgokból, és az ezzel járó pacsiadás szinte mániájukká is vált. Időnként versenyezni szoktunk Annával, ki tud többet összeszedni. Azt hiszem, hogy humor nélkül sokkal nehezebb lenne az élet.
5) Nagyon tudok örülni apróságoknak: pl. amikor a téli szünet után bementem az irodánkba, láttam, hogy kivirágzott a kaktuszom is, meg a mikulásvirágom.
6) Nagyon tudok értékelni kedves figyelmességeket az irányomban, pl. ha reggel meglepnek egy tejeskávéval, ha előreengednek a buszra felszálláskor, ha találok egy édes cetlit a cipőmben.
7) Szeretem a romantikus regényeket. Különösen Jane Austen-t! Most Charlotte Bronte-tól Az angoltanár című regényt olvasom.
+
...IDE is és IDE is, meg IDE írtam már magamról...

Tudom, vannak, akik nem nagyon szeretik, ha ilyen játékokkal megkeresik vagy díjat adnának nekik tovább. Plusz, észrevettem, hogy ez a játék már szalad körbe, bár esetenként kissé más formában. Ezt is figyelembe véve, az a 7 ember, akiket szívesen bevonnék a játékba (és egyúttal remélem, hogy elfogadják):
1) Timi
2) Palkó-lap
3) Töpszlívi
4) Rózsa műhelye
5) Margó
6) Silerika
7) Manó Kreatív

4 megjegyzés:

  1. Itt a tavasz, tessék mosolyogni! :))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy gondoltál rám! Az életünkben vannak hullámvölgyek, sajnos nem csak neked. Hasonló gondokkal küzdök én is, ráadásul az egészségem sem a régi a túlhajszolt munka következtében. Remélem kilábalunk hamarosan a völgy mélyéről. Ehhez kívánok sok erőt, kitartást, és jó egészséget! puszi:Erika

    VálaszTörlés
  3. Kedves vagy, köszönöm! De én már sorra kerültem egyszer, kérlek, vedd úgy, hogy Neked is írtam akkor :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy gondoltál rám! :o)

    VálaszTörlés