március 02, 2015

Hímzés - madarak faágon (Embroidery - birds on a branch)

Ezt a mintát is mostanában hímeztem. A színátmenetes narancsos színek - úgy érzem - feldobják a mintát.
Az eredeti mintát ITT találtam.

I stitched this pattern in the last few weeks as well. I like that yarn with orage colours, it makes the embroidery so nice.
I found the free pattern HERE.

7 megjegyzés:

  1. Ezt már én is kihímeztem, szerintem is nagyon szép minta! Szép színt választottál hozzá, nagyon jó lett!!! Mi lesz belőle? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevásárlószatyrokat szeretnék varrni, ezért kifejezetten olyan mintákat kerestem, amikről úgy gondoltam, jól mutatnának elől. Ilyen szatyrokat úgyis gyakran használunk - én legalábbis - és szeretem, ha szép dolgok vesznek körül. Remélem, hogy mások is örülnek majd, ha nálam rábukkannak valami szépre, amit örömmel hordanának...
      Tudom, hogy nekem a narancsos-barnás, meg a zöldek a gyengéim, legszívesebben ezeket választom, de most figyelek majd arra, hogy a saját ízlésemen belül, de kicsit más színvilágot is bevonjak a munkáimba.
      A bevásárlószatyrok formáján és anyagán még töprengek, praktikusra szeretném majd varrni (elég nagyra, azaz legalább pár mappa beleférjen és persze erősre), mert az enyémeket hetente mosom és vasalom, muszáj, hogy kibírják jó sokáig.

      Törlés
  2. nagyon kedves kis minta, éppen ma lapozgattam Lengyel Györgyi Népi hímzések könyvét, úgyhogy ma igazán hangulatomhoz illik ez a hímzés! Szép a fonal színe is!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm, igazán szívet melengetőek a hozzám intézett szavaid! Jó sokat hímeztem mostanában és szép lassan feltöltögetem őket - kukkants be hozzám máskor is! Igyekszem a forrást is megjelölni, hogy te is, meg mások is kihímezhessék a sajátjukat...

      Törlés
  3. Ez a minta is a terveim között van sok társával együtt.:) Gyönyörű lett! Én sajnos megrekedek a végleges formába öntésnél....általában.:)

    VálaszTörlés