július 31, 2010

Borítók konfirmációra

Az a megtiszteltetés ért, hogy idén (mivel a nagyobbik lányom most tavasszal konfirmált a református gyülekezetünkben) felkértek, készítsek az ajándék Bibliákra borítókat valamilyen szép hímzéssel. Sokat rágódtam, milyen legyen a borító, hiszen egy Bibliának különleges helye van a szívünkben és bár tudom, hogy minden konfirmandusnak volt már egy-egy, de ez most mégis más: ez a gyülekezet ajándéka, benne mindenkinek egy-egy személyre szóló igével.

Úgy döntöttem, hogy elegáns, de mégis szép borítót fogok készíteni. Az interneten korábban már találtam egy olyan honlapot, ami igazi kis kincsesláda, mindenkinek jó szívvel ajánlom nézegetni, mert nagyon érdekes, rengeteget lehet tanulni belőle, nagyon inspiráló.
Igaz, angolul vannak benne a leírások, de aki nem is tud jól ezen a nyelven, annak is érdemes belenézni egy-egy projektbe, mert bőven illusztrált és a projektek egy része akkor is tökéletesen érthető, ha valaki még alapszinten sem boldogul az angol nyelvvel. Az egyes cikkek pdf-filok formájában nyithatók és tölthetők le, tehát szükség lesz Acrobat Reader-re (szerencsére szabadon letölthető ez a szoftver!!).



Sajnos a leírásban nincsenek sem ékezetes betűk, sem kisbetűk, ezért akinek szüksége lenne ilyesmire, annak magának kell megoldania valahogy.

Itt lehet megtalálni a betűket az "a" betűtől az "o" betűig:
http://www.craftcreations.com/Leaf/1255/1/Craft-Creations-Magazine-Issue-2---Summer/

Itt lehet megtalálni a betűket a "p" betűtől egészen a "z" betűig:
http://www.craftcreations.com/Leaf/1256/1/Craft-Creations-Magazine-Issue-3---Autumn/

Mindenkinél a keresztneve kezdőbetűjét hímeztem és egyénileg választottam színt, figyelembe véve, ha volt erre vonatkozó kívánság, illetve természetesen a lányoknak világosabb, "lányosabb" színt, míg a fiúknál inkább sötétebb és/vagy "fiúsabb" színt kerestem. Az ifjaknál nagyon kevés arany fonalat használtam, a belső kacskaringós motívumot az alapszín egy világosabb változatával hímeztem (pl. a sötétzöldhöz világosabb zöldet választottam). A felnőtt konfirmandusoknál a belső kacskaringós díszítést is arany hímzőfonallal készítettem.



Ez a lányomé:

1 megjegyzés:

  1. Hű de szépek! Most is megcsodálom szorgalmadat, nem kis munka lehetett,és csodaszép a végeredmény

    VálaszTörlés